У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі відкрили відділення медичної реабілітації передчасно народжених та малих дітей

У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі відкрили відділення медичної реабілітації передчасно народжених та малих дітей

01.06.2022

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський обласний клінічний перинатальний центр» сьогодні, 1 червня, відкрили нове відділення – медичної реабілітації передчасно народжених та малих дітей. Загальна вартість проєкту – понад 800 тис. грн..

За словами директорки медичного закладу Марії Малачинської, мультидисциплінарна команда фахівців відділення вже надає медичну допомогу з ранньої діагностики і терапевтичного супроводу.

«Метою роботи нового відділення є раннє виявлення патології розвитку і своєчасне надання допомоги, а саме сприяння гармонійному розвитку дитини та мінімізація виникнення ускладнень. 

У відділенні послуги з медичної реабілітації отримують діти, які народилися передчасно і з малою масою тіла – від 500 г; народжені з вродженою патологією; мають затримку темпів розвитку.

Систематичні заняття, навчання та залучення батьків до реабілітаційного процесу, співпраця з командою фахівців забезпечують позитивну динаміку розвитку та стабільні результати лікування», - розповіла Марія Малачинська.

У відділенні працюють педіатр, дитячий невролог, лікар з фізичної та реабілітаційної медицини, фізичний терапевт, ерготерапевт, психолог, хірург, окуліст, лікар УЗД, сурдолог, логопед.

У складі відділення функціонує катамнестичний кабінет, кабінет вакцинації, зали фізичної терапії, сенсорна кімната.

Нове відділення приймає не тільки дітей, народжених у Львівському перинатальному центрі, а й всю малечу, яка потребує висококваліфікованої допомоги, за скеруванням сімейного або лікуючого лікаря.

Слова подяки колективу Перинатального центру адресував перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник.

«За час повномасштабного вторгнення в Україні з’явилося на світ майже 43 тисячі малюків. В умовах війни та стресу багато з них народилося передчасно. Ваша команда, як ніхто, про це знає, бо Львівщина приймає багато майбутніх мам.

Дякую за професійну роботу! Бо кожне життя – це перемога! І поки наші військові виборюють її на фронті, ви рятуєте маленьких українців тут, у Перинатальному центрі», - зауважив  Євгеній Гірник.

Участь в урочистостях взяли голова комісії з питань охорони здоров’я та материнства обласної ради Анна Ярмола, заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, генеральний директор Міжнародної клініки відновного лікування Володимир Козявкін, керівниця Західного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Мар’яна Возниця.