У Львівському палаці мистецтв презентують дві виставки

У Львівському палаці мистецтв презентують дві виставки

06.06.2019

У п’ятницю, 7 червня, у Львівському палаці мистецтв презентують дві виставки: Євгена Потапова та Ігоря Мариняка.

«Мене звикли бачити як реаліста, але ось уже три роки моїм позовом душі є абстракція», – говорить Євген Потапов.

Свої роботи за останні 5 років художник презентує у Палаці мистецтв 7 червня. Назва «Контрасти» – якраз через контрастність стилів – реалізму і абстракції. Такий перехід у своїй творчості Євген Потапов сприймає, як природній – він завжди творив так, як хотів і відчував. Серйозно поглинутий живописом з двадцяти років, малював реалістичні картини, до останнього не відчуваючи внутрішнього поштовху перейти на абстрактні речі. Втім, не відкидаючи можливі зміни. Тож, якщо зараз це абстракція – чому б і ні?

Відкриття: 7 червня о 16:00 год.

«Все навколо – натхнення: природа, люди музика. Черпаю ідеї і з абстракціїї, потім форма кристалізується і я переношу задум на велике полотно», - зауважує Ігор Мариняк.

У своїх роботах митець прагне візуалізувати ментальні образи української землі з архаїкою давніх жіночих статуй та безкрайніми просторами степів. В них, як сновидіння, вплітаються спогади автора про дитинство серед лісів та озер, повитих туманом, від стежки, що губиться в сухій траві чи давно забутою криницею біля старої хат, від якої віє ностальгією та спокоєм. Одночасно в глиб цих образів проникають явища вже нашого часу - динамічні, мінливі.

Відкриття: 7 червня о 17:00 год.