У Львівському перинатальному центрі відтепер надаватимуть постінтенсивну допомогу з виходження недоношених дітей

У Львівському перинатальному центрі відтепер надаватимуть постінтенсивну допомогу з виходження недоношених дітей

17.11.2021

Сьогодні, 17 листопада, у Львівському обласному клінічному перинатальному  центрі відкрилось відділення постінтенсивного догляду новонароджених і виходжування недоношених дітей. 

Для проведених робіт та закупівлю обладнання було виділено 14 млн гривень з обласного бюджету. 

«Символічно, що у Всесвітній день передчасно народженого малюка, 17 листопада, ми відкриваємо відділення постінтенсивного догляду новонароджених і виходжування недоношених дітей на 25 ліжок. Саме в нашому центрі проводиться розродження найбільшої кількості передчасних пологів та забезпечується інтенсивна терапія недоношених дітей. Таке відділення було вкрай необхідним, щоб поспішайки, народжені передчасно, після реанімації не транспортувалися до іншої установи, а виходжувалися на місці та виписувалися разом з мамою додому», - розповіла керівник медичної установи Марія Малачинська.

«Найтепліші слова привітань від імені Львівської обласної ради ми висловлюємо сьогодні  керівництву та колективу перинатального центру. Це один з пріоритетних медичних закладів нашої області, який активно розвивається, процвітає , несе високу місію перинатальної допомоги не тільки в нашому регіоні, а  й в усій Західній Україні. Вітаю з таким досягненням і бажаю успіхів у вашій роботі», - зазначив депутат обласної ради Олег Дуда.

У медичній установі розміщено 16 комфортабельних палат, 10 з яких індивідуальні палати підвищеного комфорту. Решта палат розраховані на 2-3 особи. Дві палати постінтенсивного нагляду для 2 та 5 немовлят з інкубаторами-трансформерами, які створюють умови, наближені до внутрішньоутробних. 

Крім того, у цих високоспеціалізованих палатах є:
- інфрачервоні обігрівачі для новонароджених - глибоко недоношені діти не в змозі підтримувати власну терморегуляцію;
- дихальні дитячі апарати та зволожувачі дихальної суміші, пульсоксиметри для оцінки та підтримки дихальної системи малюків;
- лампи для фотометрії, неінвазивний вимірювач білірубіну- для оцінки ступеня жовтяниці та попередження її токсичного впливу.

Решта палат оснащені ліжками-трансформерами для матері та спальними місцями для партнера (в індивідуальних палатах), дитячим ліжечком, комодом, повивальним столиком, кріслом для батьків та ін. 

Окремо розташовані релакс- та фудзона для батьків, бебі-спа та кабінет масажу для немовлят.
Рання реабілітація забезпечується командою фахівців: дитячих анестезіологів, неонатологів, консультантів з грудного вигодовування, реабілітолога, дитячого невропатолога, офтальмолога, масажиста тощо.