У Львові презентували виставку «Втрачене дитинство» про загиблих у війні українських дітей

У Львові презентували виставку «Втрачене дитинство» про загиблих у війні українських дітей

01.06.2023

До Дня захисту дітей платформа пам'яті «Меморіал» презентувала у Львові виставку «Втрачене дитинство». Це історії 13 дітей, яких вбила російська армія з початку повномасштабної війни. Комусь із них було 15 років, комусь 5, а хтось ще не встиг народитися…

«Історії написані від першої особи, ніби самі діти розповідають нам про своє життя і як його відібрали… Тексти підготовлені «Меморіалом» спільно з рідними загиблих діток.

Це лише маленька часточка з безлічі жахливих історій, які трапилися з вини агресора. Ми зібрали вже понад 160 розповідей про дітей, щоб привернути увагу до величезної трагедії нашої нації, щоб зберегти пам'ять про тих, чиє життя обірвалося так рано», – зауважила редакторка платформи пам'яті «Меморіал» Юля Лозинська.

Оглянути виставку можна до 18:00 год. на Площі Ринок.

Окрім Львова, виставку «Втрачене дитинство», сьогодні відкрили ще у семи обласних центрах України.

Платформа пам'яті «Меморіал» з березня 2022 року розповідає історії загиблих цивільних та військових втрат України у війні.

За повідомленням Офісу Генерального прокурора, станом на 1 червня 2023 року з початку повномасштабної агресії рф унаслідок дій ворога 484 дитини загинули, 992 поранено.

«Понад 19 500 українських дітей примусово депортовані до росії чи тимчасово окупованих територій. Та це лише ті випадки, які зареєстровані офіційно. Їх повна кількість може бути в десятки разів більшою», - інформують в Офісі Генерального прокурора.