У Львові вшанували пам'ять жертв Голокосту

У Львові вшанували пам'ять жертв Голокосту

27.01.2023

Сьогодні, 27 січня, в Україні відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. З цієї нагоди у Львові біля пам’ятного меморіалу відбулося вшанування усіх, хто загинув від  нацистського терору.

Присутні поклали квіти, запалили лампадки та спільно помолились за невинно убієнними жертвами Голокосту..

«Цьогорічне вшанування жертв Голокосту є особливим. Воно запам’ятається нам усім. Адже в Україні триває повномасштабна війна терористичної Росії, яку вона розпочала ще у 2014 році. Якщо на початку своєї агресії вони маскувалися під благою метою захистити російськомовних, то останній рік показав справжню ціль російського керівництва, яке активно підтримує їх суспільство, - це прагнення знищити нашу державу і наш народ, а це і є геноцидом. І ми, на жаль, є свідками цього. Але наші мужні воїни, загальнонаціональна єдність та потужна міжнародна підтримка стали справжнім чудом, у яке раніше було важко повірити. Але ми боремося і правда переможе!» - зазначив у виступі Отець Юстин Бойко.

27 січня у світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Дата встановлена Генеральною Асамблеєю ООН на знак вшанування жертв геноциду єврейського народу під час Другої світової війни.