У Національній академії сухопутних військ – випуск молодих офіцерів

У Національній академії сухопутних військ – випуск молодих офіцерів

20.06.2020

Сьогодні, 20 червня, в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного триває церемонія випуску молодих офіцерів.

Більше шестисот випускників Академії в присутності Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, керівництва Збройних сил України, представників іноземних контингентів та з благословення духовенства отримали дипломи про освіту та розпочали свій офіцерський шлях.

«Сьогодні справді визначальний день, коли після п’яти років навчання, ви поповните лави і станете основою Збройних сил України. Вами пишаються і пишатимуться батьки, рідні й близькі. Упевнений, що знання, які ви здобули в Академії, допоможуть вам у щоденному служінні народу України. Ви – еліта українського війська й України. Щасливої вам офіцерської долі! Успіхів вам!», - зокрема зауважив у вітальному слові до випускників Денис Шмигаль.

Опісля присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих Героїв на сході країни.

«Для мене велика честь вітати від імені Львівської обласної ради випускників Академії, без п’яти хвилин новоспечених лейтенантів.

Стати українським офіцером – це відповідальний і по-справжньому шляхетний вибір. З часу, коли Росія анексувала Крим, 7 рік триває новітня російсько-українська війна. Ціною тисяч життів Ви та Ваші побратими тримаєте небо мирним, Прапор – українським і забезпечуєте право вільно жити у своїй вільній країні. Одвічний ворог хоче іншого – вже понад три сотні років він знищує нас фізично.

Тож, міцності Вам духу, беззастережної віри у нашу перемогу над ворогом. Вірю, що саме Ви, будете тими офіцерами, котрі підійматимуть український Прапор на центральних площах звільнених Луганська, Донецька і Севастополя. Цей день обов‘язково настане!

Дорогі батьки! Знаю багатьох з Вас особисто. Велика подяка Вам за виховання та за настанову дітям стати на шлях українського офіцера. 

Слава Національній академії сухопутних військ України!

Слава Збройним силам України! Слава Україні!», - звернувся до молодих офіцерів і їх батьків Олександр Ганущин.

Варто зауважити, що цьогоріч церемонія випуску відбувається у незвичному форматі, без присутності батьків, рідних та близьких випускників. Це зумовлено умовами виконання карантинних заходів.