У Підберізцівській громаді відкрили дошкільний заклад

У Підберізцівській громаді відкрили дошкільний заклад

19.12.2021

Першу чергу  дошкільного навчального закладу у селі Підберізці Львівського району відкрили урочисто у День Святого Миколая. На освячення  нового приміщення 19 грудня зібралися дорослі та діти. Гості представники місцевої, районної та обласної ради, народні депутати у своїх виступах бажали, щоб малюкам було затишно у новому дитсадку, а в громаді щоразу прибувало молодих сімей.

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод привітав мешканців та наголосив, що добре знає як усі переживали й старалися для того, щоб дитсадок запрацював.

«Добрих людей видно по їхніх ділах. Сьогодні, у холодний день ми маємо світле свято. Я щиро радий, що Миколай прийшов у Підберізці з таким розкішним дарунком. У наступному році ми розраховуємо побачити завершеною ще й школу», - наголосив Юрій Холод та розповів, що на Львівщині стартує марафон відкриття ряду великих завершених об’єктів, які досі роками стояли закинутими.

«Ми справді спостерігаємо, як здійснюються мрії людей, наші з вами мрії. Разом ми  навчилися торити дива», -  додав заступник голови Львівської обласної ради.

 Дитсадок облаштували завдяки участі проєктної команди Підберізцівської громади в обласному конкурсі проєктів. Відтак об’єднавши власні фінансові ресурси та кошти, виділені з бюджету Львівщини й з державної субвенції, вдалося реконструювати будівлю Підберізцівського навчально-виховного комплексу I-III ступенів з добудовою приміщень для закладу дошкільної освіти  на 40 дітей.

 «У Підберізцівському навчально-виховному комплексі функціонує одна дошкільна  група, у якій виховується 17 дітей. Але виникла потреба забезпечити дошкільною освітою більше діток.  Тому сільська рада виступила замовником будівництва і ми щасливі сьогодні бачити результат нашої спільної праці. Я вдячний усім мешканцям, представникам влади, які допомагали та вірили в успіх нашої спільної справи», - наголосив голова Підберізцівської територіальної громади Василь Коваль.

Загальна вартість проєкту  24 млн 460  тис. грн, з обласного бюджету виділено 9 млн 749 тис. грн, 8 млн 864 тис. з місцевого бюджету, 1 млн 845 тис. грн — субвенція з державного бюджету на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об`єктів соціально-культурної сфери.

Станом на кінець 2021 року завершені всі роботи, які були передбачені у першій черзі будівництва, готується пакет документів для отримання сертифікату щодо введення в експлуатацію першої черги будівництва. Уже з січня нового року діти Підберізцівської громади почнуть відвідувати дошкільний заклад.

Водночас розпочнуться роботи, заплановані у другій черзі, а саме утеплення, оздоблення фасаду будівлі школи, заміна покрівлі, прокладання зовнішніх мереж каналізації, благоустрій території школи, ремонт котельні, облаштування дитячих та спортивних майданчиків, зовнішніх мереж електроосвітлення та каналізації. Планується, що  повна реалізація проєкту дасть можливість створити 13 нових робочих місць, 80 нових  навчальних місць (2-га черга), комфорт та оснащення закладу  освіти сучасними інформаційними технологіями  розширить можливості якісного навчання дітей громади.