У Румунії завершила свою роботу літня школа для дітей української етнічної спільноти

У Румунії завершила свою роботу літня школа для дітей української етнічної спільноти

22.07.2019

 

Літня школа для дітей української етнічної спільноти Сучавського повіту (Румунія) завершила свою роботу. 

Кожен день був насичений оригінальною програмою. Упродовж 5 днів дітки з м. Сірет та навколишніх сіл Сучавського повіту вдосконалювали знання з української мови, співали українських пісень, ставили драматичні сценки з народних казок, вивчали звичаї України, малювали українські символи і робили різноманітні саморобки.  І хоч вік дітей  і, відповідно, рівень володіння українською мовою був різним, це не заважало проводити заняття в дружній творчій атмосфері. 

Як зазначила вчителька української мови Оксана Бокало: «Ми намагалися заохотити дітей до вивчення української мови, культури, історії, до читання україномовних творів і слухання української музики, бо для кожної людини є дуже важливо зберігати зв’язок із рідною землею її предків». 

Як відомо, уже другий рік поспіль, за сприяння голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, відбувається літня школа для дітей української етнічної спільноти Сучавського повіту (Румунія). 

У школі навчалося понад сто дітей з м. Сірет та навколишніх сіл Сучавського повіту. Заняття проводилися в приміщенні технічного коледжу «Latsu Voda».  
Основне завдання літньої школи – допомогти дітям етнічних українців більше дізнатися про Україну, про нашу історію, звичаї та обряди, українську культуру, закріпити знання з української мови, здобуті в школі, збільшити словниковий запас, прищепити любов до всього, що пов’язане з Україною, а також знайти нових друзів.