У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі провели десяту трансплантацію нирки

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі провели десяту трансплантацію нирки

01.04.2023

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» зробили десяту трансплантацію нирки. Дитині провели органну пересадку.

«Лікувати маленького пацієнта було непросто. Малюк потрапив до нас у важкому стані. Незважаючи на процедуру діалізу, він постійно втрачав білок, який потрібно було поповнювати різними препаратами. Коли стан малюка погіршився, батьки погодилися на пропозицію бабусі стати донором власному онукові», - розповіла лікарка Лілія Грицків.

Медики зауважують, що десята трансплантація далась їм непросто: довелось поборотися з ускладненнями, проте зараз уже все позаду, хлопчик і бабуся почуваються добре.

Оперативне втручання спільно провели хірурги двох комунальних закладів Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» та «Львівська обласна клінічна лікарня».

Загалом у дитячому медцентрі провели вже 7 родинних та 3 неродинні трансплантації нирки. Лікарня є учасницею пілотного проєкту МОЗ України із трансплантації органів.