У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі встановили нове обладнання для лікування онкохворих дітей  

У Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі встановили нове обладнання для лікування онкохворих дітей  

01.07.2022

У відділенні гематології та інтенсивної хімієтерапії комунального закладу Львівської обласної ради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» встановили сучасний перемішувач тромбоцитів. Нове обладнання, вартістю 200 тис. грн, призначене для лікування дітей з лейкеміями та лімфомами. Його привезли з Дніпра та подарували дитячій лікарні благодійники.

Як повідомляє колектив онкогематологів медичного закладу, щорічно у відділенні лікується понад 100 дітей, які отримують інтенсивну хіміотерапію та потребують замісної терапії тромбоконцентратом. Використовуючи новий прилад, лікарі зможуть зберігати тромбоконцентрат до 5 діб безпосередньо у відділенні та у випадку виникнення кровотечі у пацієнта, робитимуть термінові переливання тромбоцитів.  

«Упродовж року ми виконуємо 250-280 трансфузій тромбоконцентрату. Його зберігання вимагає безперервного перемішування мішка з тромбоцитами при сталій температурі.  Для нас це було проблемою: старий апарат, на жаль, уже потребує ремонту",  - розповіла завідувачка відділення гематології та інтенсивної хіміотерапії Ірина Цимбалюк-Волошин.  

Медики вдячні благодійному фонду "Таблеточки" за допомогу: «попри усі складнощі воєнного часу ми впевнені, що маємо надійну підтримку та допомогу у лікуванні наших маленьких пацієнтів».