Українські та польські медики долучилися до мистецького благодійного проєкту «Лікарі, як з казки».

Українські та польські медики долучилися до мистецького благодійного проєкту «Лікарі, як з казки».

09.11.2022

Медики з Польщі та України беруть участь у спеціальній фотосесії для благодійного календаря "Лікарі, як з казки". Зйомки відбуваються на сцені Краківського театру «Гротеск». Під час фотозйомки медики одягають костюми героїв казок "Оксамитовий кролик", "Хто підбадьорить нещасного носорога", "Чарівна лампа Аладіна" та інших. Фотографії будуть опубліковані в окремому випуску календаря "Лікарі як з казки". Автор світлин - польський фотограф Бартош Сідлик.

Організатори проєкту - Фонд громадського здоров'я Fundacja Zdrowia Publicznego та театр «Гротеск» Teatr Groteska повідомляють, що календар незабаром вийде у світ. Примірник видання можна буде придбати за 50 злотих. А дохід від онлайн-продажу календарів спрямують як матеріальну допомогу для медичних закладів України, зокрема для комунального закладу Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня».  

«Це потрібна та чудова ініціатива з благородною метою, - зазначає колектив Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні. -  Кошти від продажу календаря підуть на підтримку пацієнтів, у тому числі для людей, що евакуйовані на Львівщину зі Східної України та окупованих територій, а також для героїчних захисників, які долають стресові розлади у нашому медичному закладі».