Український Конгресовий Комітет США передасть Львівщині медикаменти і військовий дрон

Український Конгресовий Комітет США передасть Львівщині медикаменти і військовий дрон

23.05.2022

Український Конгресовий Комітет США готовий допомогти Львівщині з медикаментами для військових аптечок та передати нашим захисникам спеціальний американський дрон.

Про це повідомив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод за результатами  зустрічі із службовцем розвідки США, офіцером спецпризначення, експертом із військових безпілотників Бретом Веліковічем.

«Йдеться про спеціальний дрон, який виготовляють в Сполучених Штатах виключно для військових цілей, а також для розмінування і виявлення пошкоджень залізниці. Один такий апарат коштує приблизно 1 млн грн. Подібний дрон гість продемонстрував нам під час зустрічі», - розповів Юрій Холод.

Сторони також домовилися, що найближчими днями надійдуть перші 100 аптечок.

«Надалі Конгрес допомагатиме з наповненням медикаментами аптечок, які шиємо на базі профтехучилищ та соціально відповідального бізнесу», - додав Юрій Холод.

До слова, Брет Веліковіч виконував спецзавдання в Іраку та Афганістані. Після завершення військової кар’єри заснував проєкт, у межах якого за допомогою дронів відстежували браконьєрів у Кенії та Сомалі.