В межах відзначення року Пежанських відбулася екскурсія у науковій бібліотеці ЛНУ імені Івана Франка

В межах відзначення року Пежанських відбулася екскурсія у науковій бібліотеці ЛНУ імені Івана Франка

07.05.2022

У п'ятницю, 6 травня, в межах відзначення Року Родини Пежанських у Львівській області, в Науковій бібліотеці Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася тематична екскурсія.

Головним архітектором бібліотеки був Григорій Пежанський - відомий український інженер-архітектор, громадський діяч австрійської та міжвоєнної доби. 

Провів екскурсію для зацікавлених багаторічний директор бібліотеки Василь Кметь. Під час екскурсії відвідувачі могли потрапити в найцікавіші закапелки бібліотеки і дізнатися багато маловідомих чи, навіть, зовсім невідомих широкому загалу фактів і цікавинок про відомих митців.

Нагадуємо, Львівська обласна рада минулого року прийняла рішення про проголошення 2022 року – роком родини Пежанських - відомих львівських інженерів-архітекторів, громадських діячів та патріотів.

Григорій, Олександр та Михайло Пежанські запроєктували та збудували низку визначних громадсько-культурних, освітніх та культових споруд, чим долучилися до формування архітектурного ансамблю Львова та Львівщини в кінці XIX – першій третині XX століття.