В області стартував конкурс проєктів регіонального розвитку

В області стартував конкурс проєктів регіонального розвитку

19.03.2021

Сьогодні, 19 березня, Конкурсна рада дала старт та затвердила пріоритети обласного конкурсу проєктів регіонального розвитку у рамках Комплексної програми регіонального розвитку Львівщини на 2021 –2025 рік.

Як розповів заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, початок прийому заявок на участь у конкурсі розпочинається 26 березня  і триватиме до 26 квітня включно. Для територіальних громад, як саме подавати заявки, профільний департамент ЛОДА наступного тижня проведе спеціальні навчання.

Відтак наші громади зможуть подавати заявки в таких пріоритетах: житлово-комунальне господарство, медицина, перепрофілювання соціальної та адміністративної інфраструктури, енергозбереження в бюджетній сфері, безпека, інші пріоритети. Деталізація по видах робіт по кожному пріоритету буде оприлюднена пізніше.

За словами Юрія Холода, у травні експертна комісія відбере проєкти-переможці, які будуть реалізовані на Львівщині цього року.

Нагадаємо, Львівська обласна рада прийняла Комплексну програму регіонального розвитку Львівщини на 2021 – 2025 роки 18 лютого.

Ініціатива напрацювати саме Комплексну програму регіонального розвитку належить голові Львівської обласної ради Ірині Гримак. 

Програма має три напрямки:
- Конкурс проєктів місцевих ініціатив (у 2021 році нижня гранична вартість проєктів – від 100 тис грн, верхня межа – 500 тис грн. Із 2022 року до 2025 року: від 100 тис грн і вище, максимальна сума субвенції з обласного бюджету не повинна перевищувати 500 тис грн);
- Конкурс проєктів регіонального розвитку (у 2021 році нижня гранична вартість проєктів – 1,5 млн грн і більше. Із 2022 року до 2025 року: вартість проєктів – від 3 млн грн і більше, максимальна сума субвенції з обласного бюджету не більше 2,5 млн грн);
- Реалізація стратегічних (розвиткових) проєктів (вартість проектів – від 25 млн грн).