В облраді відбулася зустріч із керівником проекту «Психічне здоров’я для України»

В облраді відбулася зустріч із керівником проекту «Психічне здоров’я для України»

08.11.2019

Сьогодні, 8 листопада, перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк зустрівся з керівником проекту «Психічне здоров’я для України» Гайко Кенігштайн.

За словами гостя, проект «Психічне здоров’я для України», який фінансується Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва, покликаний допомогти Уряду України із реалізацією Національної стратегії психічного здоров’я.

«Загальна мета – покращення якості та доступності допомоги та психосоціальної підтримки для людей із психічними розладами в Україні», - поінформував Гайко Кенігштайн.

Відтак під час зустрічі сторони обговорили важливість психічного здоров'я для України, особливо в часи війни та суспільних перетворень.

Крім того, акцентували на необхідності застосування якісних науково обґрунтованих практик у наданні допомоги.

Також зупинилися на потребі запровадження міжсекторального підходу до проблем, які існують у галузі психічного здоров'я Львівщини.

Варто зауважити, що участь обговоренні взяли також заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, координатор проекту розвитку послуг в громадах у Львівській області Орест Сувало, асистент проекту Елеанор Квірк.