Валентин Харлов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Марі Л. Йованович

Валентин Харлов зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Марі Л. Йованович

14.03.2019

Сьогодні, 14 березня, керуючий справами Львівської обласної ради Валентин Харлов та голова Львівської ОДА Олег Синютка провели зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Марі Л. Йованович.

Спочатку Валентин Харлов і Олег Синютка подякували уряду та народу США за підтримку України у боротьбі за територіальну цілісність, за продовження санкцій проти агресора і за економічну допомогу.

Продовжуючи, керівники області розповіли Марі Л. Йованович про інвестиційну привабливість Львівщини, наголосивши, що на разі область веде супровід 640 інвестиційних проектів, а зацікавленість інвесторів постійно зростає. Також підкреслили, що Львівщина чекає на прихід американських компаній у регіон.

«Крім того, дякую за допомогу уряду США у вигляді грантів Посольства, програми USAID. І, користуючись нагодою, запрошую Вас, пані Марі Л. Йованович, на IV Форум місцевого розвитку в м. Трускавці, який відбудеться 25-27 червня 2019 р. Цей захід є унікальною міжнародною платформою обміну досвідом регіонального і місцевого розвитку та єдиним на теренах західної України дискусійним майданчиком щодо перспектив координації зусиль місцевих і національних органів влади, бізнесу та неурядових організацій для забезпечення сталого розвитку територій», - наголосив Валентин Харлов.

У свою чергу Марі Л. Йованович акцентувала, що партнерство США та України є дуже важливим, запевнивши у непохитності позиції її держави щодо Криму та продовження санкцій проти Росії. «Ми й надалі надаватимемо безпекову допомогу Україні і продовжуватимемо військові тренування у Яворові. Всі ми сподіваємося на мирне врегулювання конфлікту», - сказала вона.

Також у межах зустрічі керівництво області поінформувало і про стан підготовки до проведення чергових виборів Президента України, запевнивши, що виборчий процес на Львівщині відбудеться максимально прозоро.

До слова, візит Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні Марі Л. Йованович на Львівщину відбувається в межах відвідин українських областей напередодні виборів Президента України.