Військовослужбовців, яким необхідно їхати за кордон на лікування чи навчання, у Державній міграційній службі обслуговують першочергово

Військовослужбовців, яким необхідно їхати за кордон на лікування чи навчання, у Державній міграційній службі обслуговують першочергово

26.01.2023

На території Львівської області функціонують 29 підрозділів Державної міграційної служби, які надають послуги громадянам України та іноземцям. Такі особи можуть звертатися до будь-якого територіального підрозділу, не залежно від місця проживання. Першочергово приймають військовослужбовців, яким необхідно їхати на лікування або на навчання за кордон, а також членів їхніх родин. Як зазначив під час брифінгу сьогодні, 26 січня, начальник Головного управління Державної міграційної служби у Львівській області Юрій Татомир, у 2022 році за оформленням паспорта громадянина України для виїзду за кордон у Львівській області звернулося близько 237 тис. осіб, що на 95% більше ніж у 2021 році.

Громадянам, у яких термін дії закордонного паспорта закінчився під час перебування на території іноземної держави, слід звернуться в консульські установи та посольства щодо виготовлення нового документа.

«На території Республіки Польща функціонує уже чотири підрозділи українського державного підприємства "Документ", які приймають документи на виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Також впроваджено додаткову послугу – заміну посвідчення водія. Зараз ми напрацьовуємо алгоритм відкриття аналогічних підрозділів підприємства у Німеччині, Словенії, Чехії та Туреччині», - розповів Юрій Татомир.

Особам, які виїхали за кордон або в інший населений пункт в межах України без документів, надана можливість переслати паспорт. Для цього слід звернутися до підрозділів дипломатичних установ в країні проживання, або до підрозділів міграційної служби в Україні. Також при подачі документів на новий паспорт можна залишити заяву про те, що майбутній документ буде переслано в певну консульську установу, в іншу країну. Процедура займатиме від 2 тижнів до 4 місяців.

Начальниця управління з питань ідентифікації та паспортизації Головного управління міграційної служби у Львівській області Любов Онопрійчук наголосила, що функціонує чіткий алгоритм дій для ідентифікації внутрішньо переміщеної особи, яка втратила документи. У співпраці з іншими державними органами працівники Державної міграційної служби встановлюють інформацію про особу, після чого виготовляється новий паспорт.