Випускники Ліцею Імені Героїв Крут отримали атестати та завершили навчання традиційним урочистим ритуалом

Випускники Ліцею Імені Героїв Крут отримали атестати та завершили навчання традиційним урочистим ритуалом

09.07.2022

У суботу, 9 липня у Львівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені героїв Крут відзначили завершення навчання та вручили атестати 136 ліцеїстам-випускникам. У дворі навчального закладу вишикувалися крутяни, під звуки оркестру, відбувся урочистий ритуал винесення Прапора ліцею. Випускники передали прапор своїм наступникам, як символ честі, мужності та єднання поколінь. Присутні виконали Державний Гімн України та хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв, які загинули на фронті, захищаючи Україну.

Начальник ліцею Юрій Гусар привітав крутян із завершенням навчального року: «Через кілька тижнів ви підете на навчання у заклади вищої освіти сектору оборони та безпеки. Це вже буде вищий рівень вашої відповідальності й служби українському народові. Коли ви отримаєте лейтенантські погони, то будете офіцерами найкращої армії в Європі. Зараз до вас високий кредит довіри від суспільства. Ми гордимося вами і вашим вибором. Кожен випускник ліцею впродовж навчання долав труднощі та працював над собою. Дякую педагогам за турботу та відповідальність. Кожен ваш випускник - це велика перемога для нашої держави».  

Підтримати юнаків прийшли родичі, друзі, педагоги, військові наставники та представники влади. Перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник наголосив, що Ліцей імені Героїв Крут виховує справжніх патріотів. Серед його випускників - Герої України, учасники Революції Гідності, Герой Небесної Сотні.

«37 Героїв, колишніх випускників ліцею, віддали свої життя за Україну у російсько-українській війні. Сьогодні висловлюємо вдячність керівництву ліцею, всім вчителям і наставникам за роботу, а родинам за патріотичне виховання дітей. Бажаю випускникам сили та відваги», - наголосив Євгеній Гірник.

Голова комісії з питань освіти і науки Львівської обласної ради  Іванна Герус зазначила, що ліцеїсти є тим поколінням, яке після перемоги буде творити нову Україну.

«Нашому поколінню випала честь жити і творити нашу Незалежність, ми боролися за неї на майданах. А з 2014 року наша країна взагалі платить велику ціну за волю і державність. Далі вам випаде місія йти  попереду, бо ваше покоління буде творити нову Україну. За вами її майбутнє і те, якою  буде Україна. Це нелегка праця, але просимо вас, не втоміться змінювати і будувати сильну державу для себе та для нащадків», - звернулася до молоді  Іванна Герус.

Після вручення атестатів капелан благословив випускників навчального закладу. На завершення урочистостей ліцеїсти виконали марш нової армії «Зродились ми великої години».  

Довідково: цього року у  Львівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені героїв Крут прийнято рішення дозволити  набирати юнаків після 7-го, 8-го, та 9-го класів. Термін подачі вступних документів триває до 20 липня 2022 року. Контактний телефон приймальної комісії: +380936184272  Інформація для вступників на сайті ліцею тут