Володимир Гірняк привітав учасників Львівського регіонального форуму медичного та оздоровчого туризму

Володимир Гірняк привітав учасників Львівського регіонального форуму медичного та оздоровчого туризму

08.08.2019

Упродовж 6-9 серпня на Львівщині триває перший Львівський регіональний форум медичного та оздоровчого туризму Lviv Region Healthcare Tourism Forum. Захід насичений низкою ознайомчих візитів, а центральним майданчиком є конференція з медичного туризму, курортів та рекреації, яка розпочалася сьогодні, 8 серпня, у Перемишлянському районі.

Зауважимо, що учасниками LvivRegionHealthcareTourismForum є професійні постачальники та баєри, які працюють у сфері медичного туризму. Цього року Львівщина приймає представників області з медичних центрів, спеціалізованих клінік, санаторіїв, SPA курортів і готелів, реабілітаційних центрів, медсервісних компаній та провайдерів медичного туризму з Саудівської Аравії, Бахрейну, Кувейту, Об'єднаних Арабських Еміратів, Азербайджану, Казахстану та Узбекистану.

Привітати учасників конференції завітав заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк. «Від імені Львівської обласної ради дякую організаторам форуму, бо тематика медичного та оздоровчого туризму надзвичайно актуальна.

Насправді у нас прекрасні природні умови і розвинена інфраструктура, які сприяють розвитку медичного туризму. Головне – найближчим часом нам треба осучаснити чинне законодавство у цій царині.

Бажаю всім плідної роботи і запевняю, що обласна рада завжди підтримуватиме такі важливі ініціативи», - сказав він.

Із програмою форуму можна ознайомитись – тут.

Довідково:

Світовий ринок медичного та оздоровчого туризму на сьогодні оцінюється у $439 млрд. За оцінками міжнародних експертів, у найближчі 10 років на нього очікує постійне зростання на 10-20%, щороку 3-4% населення планети буде їздити за кордон на лікування та оздоровлення.

За оцінками УАМТ, у 2018 році з метою лікування в Україну приїхало біля 65 тисяч іноземців, у той же час лише за приблизними підрахунками на лікування за кордон виїхали понад 160 тис. громадян України. 

Сьогодні в Україні пацієнтів-іноземців приймають близько 120 клінік у різних регіонах України.  Чек  іноземця в Україні на лікування складає  у середньому $2-2,5 тис. Чимало медичних послуг у нас коштують значно дешевше, ніж аналогічні у закордонних медичних закладах, що створює хороші перспективи для розвитку цього напрямку в Україні.