Як правильно надавати та отримувати державну допомогу за правилами Угоди про Асоціацію: у Львові триває тренінг для представників ОТГ

Як правильно надавати та отримувати державну допомогу за правилами Угоди про Асоціацію: у Львові триває тренінг для представників ОТГ

31.07.2019

У Львові впродовж 30 липня – 1 серпня триває тренінг, присвячений новим правилам надання державної допомоги суб’єктам господарювання на регіональному рівні після підписання Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

На тренінгу для представників ОТГ також розглядають особливості співпраці з Антимонопольним комітетом України у цій сфері.

Варто зауважити, що навчальні модулі тренінгу базуються на результатах підготовленого аналітиками ГО «Європейський діалог» дослідження «Інвентаризація бюджетних коштів vs державна допомога: на прикладі області». У ньому запропонована методика оцінки державної підтримки на місцевому рівні на предмет наявності чи відсутності державної допомоги.

Основним компонентом тренінгу є поглиблений аналіз 5-ти цільових програм розвитку Полтавської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей.

Тренінг організувано ГО «Європейський діалог» за підтримки проекту «Громадська синергія», що фінансується Європейським Союзом та виконується Міжнародним фондом «Відродження».

Тренери: Олександр Софій – керівник аналітичної групи ГО «Європейський діалог», Олександр Волошинський – голова Товариства «Зелений Хрест».