Юрій Гудима взяв участь у селекторній нараді «Земельний форум»

Юрій Гудима взяв участь у селекторній нараді «Земельний форум»

11.12.2019

Сьогодні, 11 грудня, заступник голови Львівської обласної ради Юрій Гудима взяв участь у селекторній нараді «Земельний форум», яку провів заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

Юрій Гудима, взявши слово, поінформував про прийняте 19 листопада звернення Львівської обласної ради до керівництва держави щодо прийняття в першому читанні проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення».

«У зверненні міститься зокрема вимога припинити кроки з подальшого розгляду законопроєкту про запровадження так званого ринку землі, підготовленого Кабінетом Міністрів України, до винесення цього питання на Всеукраїнський референдум. І, як відомо, з такою позицією виступила не тільки Львівська обласна рада, а багато інших місцевих рад, адже Україна не готова до введення ринку землі», - сказав заступник голови облради.

Окрім того, Юрій Гудима наголосив на важливості напрацювання на державному рівні стратегії розвитку агропромислового комплексу.

Варто зауважити, що під час «Земельного форуму» присутні обговорили такі питання: складові земельної реформи та строки її проведення; кроки Уряду для забезпечення малих та середніх фермерів доступу до фінансування; забезпечення справедливого розподілу державної підтримки серед агровиробників; боротьба з рейдерством як передумова ефективного розвитку земельних відносин; передання ОТГ функції з управління землями; захист прав власників паїв.

Серед учасників наради: представники об’єднаних територіальних громад, фермерські господарства,  ГУ Держгеокадастру у Львівській області, ГТУ юстиції у Львівській області, Асоціація фермерів та приватних землевласників Львівської області, Львівська дорадча служба, Львівська аграрна палата.