Юрій Холод взяв участь в обговоренні законодавчих основ місцевого економічного розвитку

Юрій Холод взяв участь в обговоренні законодавчих основ місцевого економічного розвитку

21.01.2022

Сьогодні, 21 січня, заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод взяв участь в обговоренні законодавчих основ місцевого економічного розвитку, зокрема, законопроєкту № 5323 про засади державної регіональної політики.

Організатори заходу – Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України» та Проєкт USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («Говерла»).

Під час виступу Юрій Холод наголосив, що на всіх рівнях: держави, регіону, громад –  потрібна якісна стратегія, що визначатиме довготермінові візії, фінансування та контроль за результатами.

«Львівщина та всі 73 наші громади є частиною цілої України. Кожна з них унікальна і має бути вбудованою в державу, як пазл. Лише так, ми розуміємо, до чого прагнемо і як досягти спільної мети – сучасної, сильної і багатої України.

Роль матриці пазлу у всі часи відігравали добрі стратегії. Мало декларувати, що ми йдемо до ЄС і НАТО, що за стільки-то років має бути невелика громада на Львівщині багатшою.

Потрібно дослідити ситуацію, напрацювати чітко візії і мету, створити і прокомунікувати стратегії, а відтак – і практичні документи просторового планування, інвестиційні програми… А далі –  синхронізуватися на всіх рівнях», - зауважив Юрій Холод.

На переконання заступника голови обласної ради, працювати державі як єдиному механізму має допомогти ухвалення Верховною Радою України законопроєкту №5323 про засади державної регіональної політики, що затверджує трирівневу систему стратегічного планування: держава – регіон – громада.

«На Львівщині, нагадаю, стратегії мають майже третина громад. Цьогоріч повинні напрацювати такі документи всі 73 територіальні громади. І Львівська обласна рада, обласна державна адміністрація, Асоціація «Ради Львівщини» вже долучилися до цього процесу та готові надалі допомагати», - підсумував Юрій Холод.

В обговоренні законодавчих основ місцевого економічного розвитку взяли участь посадовці органів місцевого самоврядування, народні депутати, представники центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, експерти Асоціації міст України та Проєкту USAID «Говерла».