Змінимо країну разом: на конкурси міжрегіональних обмінів подано 58 заявок

Змінимо країну разом: на конкурси міжрегіональних обмінів подано 58 заявок

05.05.2021

Загалом 58 проєктних заявок зі Львівської та Закарпатської областей подано для участі у конкурсах міжрегіональних обмінів, що проводить Асоціація  «Єврорегіон Карпати-Україна у рамках Програми підтримки міжрегіональної співпраці «Змінимо країну разом».

Уже традиційно найбільше заявок надійшло на Конкурс освітніх обмінів: 28 від закладів Львівської та 3 від Закарпатської області. На Конкурс культурних обмінів подано 21 заявку, на Конкурс обмінів між засобами масової інформації – 6.

«Цього року значно збільшилася географія Програми. Окрім Львівщини, Луганщини та Донеччини, до реалізації спільних проєктів долучились представники Харківської, Запорізької, Дніпропетровської, Сумської областей. Також цьогоріч Закарпаття вперше долучилося до фінансування проєктів, - наголошують в Асоціації. - Найбільше проєктів підготовлено у співпраці з Луганською (15 проєктів) та Донецькою (14 проєктів) областями, 2 проєкти включають тристороннє партнерство в освітній сфері між Львівською, Луганською і Донецькою областями. А одна заявка охоплює аж 7 областей з території Програми».

Уже від сьогодні стартує адміністративна оцінка проєктів і найближчим часом кожен заявник отримає лист про її результати.

Як відомо, Конкурси освітніх, культурних і медійних обмінів у рамках Програми «Змінимо країну разом» реалізуються з 2018 року за підтримки Львівської обласної ради, Львівської ОДА  та  Луганської облдержадміністрації – обласної військово-цивільної адміністрації.

У 2020 році до Програми долучилась Донецька обласна державна адміністрація – обласна ВЦА. Адміністрування Програми здійснює Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна».