«Змінимо країну разом»: у 2020 році – 29 проєктів-переможців

«Змінимо країну разом»: у 2020 році – 29 проєктів-переможців

07.08.2020

Сьогодні, 7 серпня, визначено переможців конкурсів у рамках Програми «Змінимо країну разом» 2020 року. За понад 2,5 млн грн, з яких грант 1,75 млн грн, до кінця 2020 року буде реалізовано 29 проєктів, з яких: 10 освітніх, 12 культурних та 7 медійних обмінів.

Це стало відомо за підсумками засідання Конкурсної Ради конкурсів, що проводяться у рамках Програми «Змінимо країну разом», яке провела Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна».

Йдеться про:

-  Конкурс освітніх обмінів між закладами Львівської, Луганської і Донецької областей;
-  Конкурс культурних обмінів між закладами Львівської, Луганської і Донецької областей;
-  Конкурс обмінів між засобами масової інформації Львівської, Луганської і Донецької областей.

Варто зауважити, що через епідеміологічну ситуацію та карантинними обмеженнями значну частину заходів в рамках проєктів передбачено проводити в онлайн-форматі, що є не зовсім звичним для Програми, але абсолютно відповідає викликам часу. Хоча серед проєктів-переможців таки є достатньо традиційних оффлайнових обмінів, що дуже тішить, бо власне цінність конкурсів в знайомстві, спілкуванні та обміні думками між людьми, яких розділяє понад 1000 км.

Найбільше тішить те, що партнерства, створені в 2018-2019 роках для участі в конкурсах, стійкі та ефективні, продукують нові спільні ідеї та знову є в переліку переможців.

«Три роки тому ми розпочали освітні і культурні обміни з Луганщиною. За цей час - тисячі дітей, освітян, працівників галузі культури познайомилися і товаришують між собою. Упевнений, якби така співпраця була протягом всього часу незалежності, то війни на сході країни ніколи не було б! Схід і захід – разом!», - сказав голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.