23 та 25 вересня відбудуться перші спеціальні рейси зі Львова до Актау

23 та 25 вересня відбудуться перші спеціальні рейси зі  Львова до Актау

10.08.2021

Перельоти з Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького у Міжнародний аеропорт «Актау» відбудуться з метою презентації  напрямку та виявлення зацікавленості обох сторін у туристичній та економічній співпраці.  

Переліт між двома містами триватиме 5 годин 45 хвилин. Виліт зі Львова заплановано у 00:05, а посадку в Актау о 5:50. Зворотний рейс – виліт з Актау о  6:50, повернення до Львова 8:55.  

Раніше українська авіакомпанія розвинула напрямки сполучення між Києвом та великими містами країн Середньої Азії, а саме до столиці Республіки Казахстан – Алмати та другого за розмірами міста Узбекистану - Навої.  

Авіаперевізники  зазначають, що мешканці  Мангістаунського регіону зацікавлені у розвитку туризму, а  також цікавляться пропозиціями відпочинку в  Україні, зокрема в Карпатах. Новий  авіанапрямок  важливий не лише у соціально-економічній сфері, а сприятиме відновленню міжнаціональних історичних та культурних зв’язків.

Нагадаємо, 27 травня Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні Дархан Калетаєв та Почесний консул Казахстану у Західній Україні Галина Маслюк обговорили перспективи відкриття прямого авіарейсу між Львовом та містами Республіки Казахстан та  підписали Меморандум про співпрацю між Львівською обласною радою і Посольством Республіки Казахстан в Україні.

Місто Актау є адміністративним центром регіону Мангістау на південному заході Казахстану. До 1991 року місто називалося Шевченко, на честь Тараса Григоровича Шевченка, який свого часу відбував заслання в азійських степах.

Принадою Актау є те, що місто розташоване біля берегів Каспійського моря. Пляжний сезон тут триває з кінця травня до початку вересня. Вздовж берега розташовані численні місця відпочинку та розваг.  Символом міста став унікальний маяк, розташований на даху однієї з будівель.