500 тисяч гривень скерують на підтримку громадських об’єднань ветеранів та осіб з інвалідністю

500 тисяч гривень скерують на підтримку громадських об’єднань ветеранів та осіб з інвалідністю

20.06.2023

Із обласного бюджету скерують 500 тис. грн на фінансову підтримку громадських об’єднань ветеранів та осіб з інвалідністю, діяльність яких має соціальну спрямованість.

Конкурсна комісія за результатами відкритого захисту громадськими організаціями своїх пропозицій сьогодні, 20 червня, розподілила фінансовий ресурс так:

- Львівська обласна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих» – 212,5 тис. грн.;

- Львівська обласна організація Українського товариства глухих – 212,5 тис. грн.;

- Львівське крайове Братство ветеранів національно-визвольної боротьби (Львівське братство ОУН-УПА) – 75 тис. грн..

Кошти громадські організації використовуватимуть на провадження своєї статутної діяльності.

До складу комісії з конкурсного відбору громадських об’єднань ветеранів та осіб з інвалідністю, які мають соціальну спрямованість і яким надаватиметься фінансова підтримка з обласного бюджету у 2023 році, входить голова комісії з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій Львівської обласної ради Микола Іщук.

Довідково:

Українське товариство сліпих. Основним напрямом діяльності громадської організації є захист інтересів осіб з інвалідністю по зору, інтеграція їх у суспільство, соціально-трудова та медична реабілітація осіб з інвалідністю по зору.

Українське товариство глухих. Основною метою діяльності організації є об'єднання громадян з порушенням слуху та мови, надання їм допомоги у професійній, трудовій та соціальній реабілітації, захист їх законних прав та інтересів, утвердження статусу рівноправних громадян, всебічно інтегрованих у суспільство, підвищення ними загальноосвітнього, професійного та культурного.

Львівське крайове Братство ветеранів національно-визвольної боротьби (Львівське братство ОУН-УПА). Основна мета діяльності організації –  відновлення і висвітлення історичної справедливості про національну боротьбу українського народу проти її поневолювачів в різні періоди історії України,  захист і поновлення порушених прав членів Братства та їхніх родин, надання всебічної допомоги учасникам визвольної боротьби, патріотичне виховання молодого покоління.