Депутати проголосували за збільшення фінансування заходів з безпеки на дорогах і для завершення реконструкції госпіталю ветеранів війн та репресованих

Депутати проголосували за збільшення фінансування заходів з безпеки на дорогах і для завершення реконструкції госпіталю ветеранів війн та репресованих

30.11.2023

Комісія з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу сьогодні, 30 листопада, опрацювала проєкти обласних програм, які належать до її компетенції.

«У 2024 році Львівська ОВА пропонує скерувати 100 млн грн на Програму розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху.

Із цієї суми – 30 млн грн для співфінансування спільно з органами місцевого самоврядування ремонту доріг і 70 млн грн для проходження зимового періоду (посипання доріг піскосумішшю). Пропонована сума у 70 млн грн – у 7 разів менша, ніж цього вимагають державні будівельні норми. Тому комісія запропонувала збільшити фінансовий ресурс програми до 150 млн грн, щоб покращити безпеку на дорогах Львівщини узимку. Якщо ж зима буде не суворою, то ці кошти перерозподілять на інші потреби, зокрема на підтримку ЗСУ», - повідомив заступник голови комісії Тарас Подвірний.

У межах Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області комісія запропонувала передбачити 25 млн грн, збільшивши пропозицію Львівської ОВА на 9 млн грн.

«Левову частку цих коштів необхідно скерувати на завершення реконструкції комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи» і створення там спільно з «Superhumans Center» сучасного реабілітаційного центру для військових», - розповів Тарас Подвірний.

На ще одну програму – підтримки та розвитку транспорту і зв’язку Львівської області на 2024 рік фінансування не передбачено.

Варто зауважити, що в пропозиціях Львівської ОВА щодо фінансування обласних програм на 2024 рік враховане рішення Львівської обласної ради «Про підтримку Збройних Сил України та їх територіальних органів військового управління, Національної гвардії України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, а також особливості формування і виконання обласного бюджету Львівської області у 2023 – 2024 роках».

«У процесі обговорення Програми розвитку мережі й утримання автомобільних доріг, організації та безпеки дорожнього руху виникла необхідність внести зміни у це рішення обласної ради в частині розблокування можливості галузі дорожнього господарства фінансувати роботи з посипання доріг піскосумішшю. Комісія проголосувала за цю ініціативу і виносить її на розгляд сесії», - підкреслив Тарас Подвірний.