Для дітей військовослужбовців у Львові при Гарнізонному храмі відкрили «Простір Сміливих»

Для дітей військовослужбовців у Львові при Гарнізонному храмі відкрили «Простір Сміливих»

21.02.2024

Сьогодні, 21 лютого, при Гарнізонному храмі Святих Апостолів Петра і Павла у Львові відкрили для дітей військовослужбовців та сімей загиблих «Простір Сміливих».

Втілити в життя ідею облаштувати приміщення для занять дітей допомогли представники влади, єпархія УГКЦ за кордоном, благодійники, меценати.

Відтепер тут впродовж тижня діти будуть залучені до різноманітних активностей, ігор, обговорень, дискусій, мистецтва. Також охочі зможуть переглянути фільми, взяти участь у тематичних майстеркласах та заняттях з вивчення англійської мови. 

«Допомогти одній дитині означає допомогти цілому її світові. Ми радіємо усі: і дорослі, і малі, що маємо такий простір для нашої дітвори. Хай наші дітки тут зростають і розвиваються», - зазначив Владика Ігор Возьняк.

Опісля священнослужителі освятили приміщення, а усі присутні мали можливість оглянути відремонтовані класи для занять та дозвілля.

«Я дуже тішуся, що при нашому гарнізонному храмі тепер є простір для сміливих. Це важливо, щоб діти героїв, захисників, родини яких часто бувають у цьому храмі, мали своє, таке світле, просторе і креативне місце. Я вірю, що саме тут наші діти будуть відчувати себе безпечно, натхненно і творчо» - наголосив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Відвідати «Простір Сміливих» запрошують дітей  з родин захисників 6 – 17 років щоденно з 14.00-19.00.