Громади Львівщини навчають готувати грантові заявки на участь у програмі Interreg NEXT Poland-Ukraine

Громади Львівщини навчають готувати грантові заявки на участь у програмі Interreg NEXT Poland-Ukraine

13.12.2023

Сьогодні, 13 грудня, представники п'яти територіальних громад Львівщини отримають можливість вивчити та вдосконалити навички підготовки проєктів для участі в грантовому конкурсі програми Interreg NEXT Poland-Ukraine. Дводенне навчання проводиться Асоціацією Місцевих Рад "Ради Львівщини" спільно з Агенцією економічного розвитку PPV.

Представники громад Львівщини матимуть змогу засвоїти ключові аспекти підготовки концепцій туристичних проєктів, спрямованих на сприяння територіальному розвитку та співпраці між прикордонними регіонами. Навички, отримані під час навчання, дозволять громадам бути ефективнішими у конкурентному середовищі грантових програм та впроваджувати інноваційні проєкти на власній території.

За результатами навчання, Асоціація Місцевих Рад "Ради Львівщини" допомагатиме громадам у пошуку партнерів для спільного написання проєктних заявок.

"Участь у навчанні - це не лише можливість отримати фінансування для громад, але й шанс навчитися готувати грантові заявки які відкривають двері до нових перспектив та інновацій. Сьогодні громади Львівщини навчаються створювати проєкти та творити майбутнє своєї території, де туризм та співпраця – ключові складові розвитку" – наголошує виконавчий директор Асоціації Місцевих Рад "Ради Львівщини" Данило Сороковий.

Програма Interreg NEXT Польща – Україна 2021-2027 діє в рамках цілі «Європейське територіальне співробітництво» (Interreg) та Інструменту сусідства, міжнародного співробітництва та розвитку (NDICI).

Загальною метою Програми є підтримка процесів транскордонного розвитку на прикордонні Польщі та України. Як і її попередники, Програма PL-UA адресована прикордонним регіонам Польщі та України та всім неприбутковим установам із цих регіонів. Європейський Союз виділив на Програму 235,9 млн євро (214,4 млн євро – на проєкти).