Індія передала комунальним закладам Львівської обласної ради енергетичне обладнання

Індія передала комунальним закладам Львівської обласної ради енергетичне обладнання

19.01.2024

Сьогодні, 19 січня, у Львові Посольство Індії в Україні передало обласним комунальним закладам партію генераторів, потужністю по 30 кВт. Загальна вартість допомоги – понад 3,6 млн грн.

«Надзвичайно приємно сьогодні передати 10 генераторів від народу Індії народу України. Дотримуючись людиноцентричного підходу, Республіка Індія приділяє велику увагу гуманітарній підтримці народів, зокрема українському. Починаючи з 24 лютого 2022 року уряд Індії передав Україні 14 партій гуманітарної допомоги, яка складалася з медичних приладів, наметів, спальних мішків, ковдр тощо. Уряд Індії продовжуватиме допомагати Україні», – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Харша Кумар Джейна.

На переконання індійців, енергетичне обладнання сприятиме відновленню добробуту українців.

«Дякую народу Індії за те, що допомагаєте нам найбільш необхідними взимку речами. Ці генератори будуть встановлені в навчальних закладах, що дасть змогу дітям навчатися. Дуже приємно, що нам допомагає Індія, яка також відстоювала свою культуру і виборола незалежність. Сьогодні ми боремося за свою незалежність, культуру, за гідність людей та за свободу. І цим показуємо приклад усьому цивілізованому світу», – зазначив начальник Львівської обласної військової адміністрації, депутат Львівської обласної ради Максим Козицький.

Від початку російської агресії Індія передала українським закладам охорони здоров'я 187 тонн гуманітарних вантажів.

Як повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол, сьогодні партія допомоги медичного призначення від Республіки Індія надійде також до лікарень Сумської області. Уряд Індії надав фінансову підтримку навчальним закладам Києва, погодив закупівлю медичного обладнання для пологового будинку у Харкові.

Допомогу на суму 8 мільйонів доларів США надала й індійська громада в Україні.