Інформація щодо відбору претендентів до складу поліцейських комісій територіальних органів поліції Львівської області

Інформація щодо відбору претендентів до складу поліцейських комісій територіальних органів поліції Львівської області

04.11.2019

На розгляд постійної комісії з питань законності, правоохоронної діяльності, дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради надійшло звернення начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області (від 07.05.2019 вх. № 02-2266) щодо визначення двох представників громадськості до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції у Львівській області із забезпечення прозорого добору (конкурсу) та просування по службі поліцейських.

Відповідно до статті 51 Закону України «Про Національну поліцію» до складу поліцейської комісії територіальних органів поліції входять п’ять осіб, з яких два представники громадськості, обрані відповідною обласною радою з числа осіб, які мають бездоганну репутацію, високі професійні та моральні якості, суспільний авторитет.

Оскільки згідно положень чинного законодавства, обласна рада своїм рішенням повинна затвердити та делегувати 2 осіб до складу комісії, постійна комісія з питань законності, правоохоронної діяльності, дотримання прав людини та військових проблем звернулася до голови Львівської обласної ради з проханням оголосити конкурс щодо претендентів до складу поліцейської комісії Головного управління  Національної поліції у Львівській області.

Відповідно до частини сьомої статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 51 Закону України «Про національну поліцію»; з метою належного представництва інтересів громадськості в процесі забезпечення прозорого добору та просування по службі поліцейських на підставі об’єктивного оцінювання професійного рівня й особистих якостей кожного поліцейського Львівська обласна рада оголосила конкурс (розпорядження голови ЛОР від 30 травня 2019 р. №507) щодо претендентів до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції у Львівській області терміном подачі документів до 01.07.2019 року.

Однак, слід зауважити, що станом на момент закінчення терміну подачі документів (до 01.07.2019) не було подано жодної кандидатури до складу зазначеної комісії. Відтак, відповідно до прохання постійної комісії було продовжено термін подачі документів до 05.08.2019.

До Львівської обласної ради надійшли документи 4 осіб щодо обрання їх до складу поліцейської комісії, а саме: Т. Зубрицького, Г. Вархова, А. Виприцьких та Б. Микича.

На засіданні постійної комісії з питань законності, правоохоронної діяльності, дотримання прав людини та військових проблем 22 серпня 2019 року (протокол № 36) було заслухано усіх 4 претендентів, та вирішено рекомендувати кандидатури А. Виприцьких та Б. Микича щодо включення їх до складу поліцейських комісій територіальних органів поліції Львівської області.

 Відповідний проект рішення (від № ПР-1447 від 29.08.2019) згідно з нормами Закону України «Про доступ до публічної інформації» було оприлюднено на офіційному веб-сайті Львівської обласної ради.

Варто звернути увагу, що до вказаного проекту рішення з моменту оприлюднення не надходило жодних зауважень та пропозицій.

Відтак, Львівська обласна рада на своєму засіданні 29 жовтня 2019 року ухвалила  рішення № 903 «Про обрання представників від громадськості до складу поліцейських комісій територіальних органів поліції Львівської області», яким обрала Виприцьких Андрія Володимировича та Микича Богдана Степановича представниками від громадськості до складу поліцейських комісій територіальних органів поліції Львівської області.