Комісія облради ініціює створення робочої групи для вирішення проблемних питань громад Львівщини

Комісія облради ініціює створення робочої групи для вирішення проблемних питань громад Львівщини

02.04.2021

Голова комісії з питань розвитку місцевого самоврядування Володимир Кирилич сьогодні, 2 квітня, анонсував створення робочої групи з налагодження тіснішої взаємодії з територіальними громадами області для поглибленого вивчення, швидкого реагування та вирішення їх проблем.

«Наша комісія підтримала ідею створення робочої групи для налагодження тіснішої комунікації з територіальними громадами. Керуємося принципом: якщо є проблема, то всі спільно повинні працювати над її вирішенням», - розповів Володимир Кирилич.

Планується, що тісна комунікація сприятиме появі в порядку денному комісії з питань розвитку місцевого самоврядування питань, які будуть порушувати самі територіальні громади.

«Наприклад, ми би хотіли почути думки громад щодо принципів і пріоритетності розподілу коштів бюджетами різних рівнів з метою підтримки та розвитку територій. На моє переконання, бюджетні кошти мають вкладатися туди, де вони працюватимуть на розвиток, тобто стануть передумовою створення нових робочих місць і як наслідок – зростання доходів місцевих бюджетів», - пояснив Володимир Кирилич.

Передбачається, що до складу робочої групи увійдуть члени комісії, до співпраці також будуть запрошені представники Львівської ОДА, територіальних громад, Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини».