Комісія з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій надала пропозиції фінансування обласних профільних програм на 2024 рік

Комісія з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій надала пропозиції фінансування обласних профільних програм на 2024 рік

30.11.2023

Комісія з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій сьогодні, 30 листопада, надала свої пропозиції щодо фінансування обласних профільних програм на 2024 рік.

За словами голови комісії Юрія Раделицького, у межах Програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області на 2024 рік комісія пропонує передбачити фінансування з обласного бюджету в сумі 29 млн грн.

«У межах програми пропонуємо здійснювати ваучерну підтримку розвитку бізнесу для ветеранів війни і їхніх родин. Дуже важливо, щоб після демобілізації військові мали роботу і могли започатковувати бізнес. На цю мету ми пропонуємо скерувати 15 млн грн.

У межах програми також даємо пропозицію профінансувати діяльність Агенції регіонального розвитку на рівні 2,5 млн грн. Ця установа писатиме проєкти для залучення на Львівщину, зокрема у комунальні установи та в бізнес, коштів від міжнародних донорських організацій.

Пропонуємо залишити в програмі і часткову компенсацію відсотків за кредитами для мікро-, малого та середнього бізнесу Львівської області за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9»», - пояснив Юрій Раделицький.

Для Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021 – 2025 роки комісія запропонувала передбачити в обласному бюджеті 23,9 млн грн.

«Кошти радимо скерувати на надання пільгових кредитів на зворотній основі для ветеранів війни і членів їх сімей - 10 млн грн, компенсацію відсотків (комісії) за супроводження договорів фінансового лізингу – 2,5 млн грн, часткову компенсацію вартості насіння – 3 млн грн, дотацію на приріст поголів’я корів – 2 млн грн, часткову компенсацію вартості основних засобів для суб’єктів фермерського господарства – 3 млн грн, співфінансування міжнародного проєкту «Захист біорізноманіття транскордонних територій України та Польщі від популяції борщівника» - 1,6 млн грн, розвиток рибного господарства – 1,8 млн грн», - поінформував Юрій Раделицький.

Крім того, комісія опрацювала напрямки реалізації Регіональної програми інформатизації «Цифрова Львівщина», Комплексної програми надання житлових кредитів окремим категоріям громадян у Львівській області, Програми сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку у Львівській області.

«Основні пріоритети програм – підтримка ветеранів війни та членів їх сімей, забезпечення продовольчої безпеки, підтримка фермерів і експортоорієнтованого бізнесу», - підсумував Юрій Раделицький.