Комісія з питань історико-культурної спадщини пропонує новий пріоритет до Конкурсу проєктів місцевих ініціатив

Комісія з питань історико-культурної спадщини пропонує новий пріоритет до Конкурсу проєктів місцевих ініціатив

25.03.2021

Комісія з питань історико-культурної спадщини та туризму сьогодні, 25 березня, ініціювала запровадження нового пріоритету в Конкурсі проєктів місцевих ініціатив у межах Комплексної програми регіонального розвитку Львівщини на 2021 – 2025 рік.

За словами голови комісії Івана Щурка, у галузі збереження історико-культурної спадщини бракує ресурсів і можливостей для підтримки невеликих ініціатив, зокрема від громадських активістів, які переймаються порятунком та відновленням дрібних об’єктів спадщини чи їх елементів.

«Теоретично таким інструментом може стати «Конкурс проєктів місцевих ініціатив» у межах Комплексної програми регіонального розвитку Львівщини на 2021 – 2025 рік. Тому ми пропонуємо доповнити його окремим пріоритетом – «збереження історико-культурної спадщини».

Мати окремий пріоритет важливо, бо реставраційні об’єкти є технологічно складними: необхідна, зокрема наявність ліцензій, сертифікатів, проєктно-кошторисної документації, експертизи, тому і правила для таких проєктів мають бути виписані більш чітко», - пояснив голова комісії.

Запровадження додаткового пріоритету, на переконання членів профільної комісії, – це додаткова можливість, щоб в області більше об’єктів історико-культурної спадщини були збережені, більше активістів були мотивовані та отримали підтримку, зокрема з обласного бюджету, для реалізації своїх ініціатив.

Нагадаємо, Львівська обласна рада 18 лютого ухвалила Комплексну програму регіонального розвитку Львівщини на 2021 – 2025 роки.