Комісія з питань відшкодування погодила 6 заявок на відшкодування вартості обладнання для альтернативних джерел енергії

Комісія з питань відшкодування погодила 6 заявок на відшкодування вартості обладнання  для альтернативних джерел енергії

25.03.2021

Комісія з питань відшкодування з обласного бюджету частини вартості обладнання та систем, що використовують відновлювані джерела енергії, та які придбані й установлені фізичними особами за власні кошти сьогодні, 25 березня, погодила 6 заявок на відшкодування коштів на загальну суму 120 тис. грн.

За словами співголови комісії, депутата обласної ради Тараса Подвірного, п’ять з шести погоджених заявок – минулорічні, оскільки через дефіцит бюджету 2020 року вони не були профінансовані.

«А цього року надійшла поки що одна заявка, яку ми комісією теж погодили.

Відтак у межах Комплексної програми підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021 – 2025 роки маємо вже шість погоджених заявок.

Зауважу, що відповідно до Програми максимальне відшкодування з обласного бюджету на кожну заявку не може бути більше ніж 15 тис грн», - підкреслив депутат.

Одним з напрямків Комплексної програми є застосування механізмів стимулювання населення до підвищення рівня використання відновлюваних джерел енергії з метою зменшення використання традиційних енергетичних ресурсів та викопних видів палива.

«Запрошуємо жителів області, які встановлюють цьогоріч сонячні, малі вітрові електричні станції, теплові помпи ґрунтового та повітряного типу, геліоколектори та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них, долучатися до Комплексної програми», - наголосив Тарас Подвірний.

Нагадаємо, 18 лютого Львівська обласна рада ухвалила Комплексну програму підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики у Львівській області на 2021 – 2025 роки.