На Львівщині відбулися поминальні заходи в пам'ять про Героїв Небесної Сотні

На Львівщині відбулися поминальні заходи в пам'ять про Героїв Небесної Сотні

20.02.2024

Сьогодні, 20 лютого, на Личаківському цвинтарі у Львові вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності в Києві 10 років тому.
 
Представники влади області та міста, депутати, родини загиблих, військові, священнослужителі та громадськість поклали квіти й запалили лампадки на могилах Андрія Дигдаловича, Володимира Бойка, Юрія Вербицького та Богдана Ільківа. Священники відслужили чин екуменічної панахиди.

«Минуло 10 років нашої великої боротьби з ворогом. І саме сьогодні нам особливо важливо віддавати шану їхньому подвигу, розповідати дітям про їхній світлий чин, мати за приклад найкращих і найвідважніших. 

Низько вклоняюся родинам загиблих учасників Революції Гідності. А також всім, хто за ці 10 років втратив близьких у боротьбі за нашу незалежність.
Герої не вмирають. Біль не ламає, а заточує на прямостояння і боротьбу. Памʼять про героїзм і справжні цінності творять націю, яку не здолати», -  зазначив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.