На молодіжному форумі у Львові обговорили роль молоді у політиці, комунікації та суспільних змінах

На молодіжному форумі у Львові обговорили роль молоді у політиці, комунікації та суспільних змінах

13.12.2023

Форум молодіжного діалогу «Lviv Youth Summit: Голоси Змін» відбувся сьогодні, 13 грудня, у сесійній залі Львівської обласної ради.

Перед учасниками заходу виступили політики, депутати Львівської обласної, районної та міської рад, представники органів влади, редактори й засновники львівських засобів масової інформації. 

Темою першої дискусії стало питання взаємодії молоді та медіа, можливості створення та поширення контенту для та від молоді.

Про досвід роботи з молоддю, проходження студентської практики, про працевлаштування і можливості професійного зростання у ЗМІ розповіли головна редакторка «Ветеран Медіа» та «Сихів Медіа» Каріна Роханська, головний редактор агенції інформації та аналітики «Гал-інфо» Андрій Маринюк, співзасновник Радіо «Сковорода» Артем Галицький, начальник відділу пресслужби обласної ради Володимир Телюк, ведучий та автор програм телеканалу «Перший Західний» Віктор Біщук.

«В онлайн медіа, на телебаченні й на радіо орієнтуються на молодих журналістів. ЗМІ зацікавлені в практикантах. Велика кількість роботи падає на головного редактора, журналіста, ведучого, які виконують три-чотири функції одночасно. Редактори можуть поділитися досвідом, а студенти, виконуючи практичні завдання, можуть їх підстрахувати. Тому практика є взаємовигідним обміном в журналістиці», – розповів Володимир Телюк.

«Ми завжди в пошуку нових працівників і щотижня проводимо співбесіди. Шукаємо людей, які можуть працювати у нас. У січні у нас є 10 нових практикантів, частина з яких можливо потім працюватиме у нас. У новинах  нашого телеканалу працює 12 журналістів і вони свого часу прийшли до нас як практиканти на роботу», – каже Віктор Біщук.

У панельних дискусіях «Молодь в політиці» та «Як змінювати суспільство» взяли участь міські депутати Вікторія Христенко, Анастасія Окряк, Євген Кузик, Валерій Веремчук,  Михайло Дідух, депутатка Львівської районної ради Роксолана Токарська, депутат Львівської обласної ради Ростислав Добош, голова Львівського обласного пластового центру Ольга Приходько, голова спілки Національної молодіжної ради України Наталія Шевчук, в.о. начальника відділу молодіжної політики Управління молоді та спорту Львівської ОВА Тарас Назарків.

«Я вважаю, що коли кажуть, що молодь не цікавиться політикою – це міф. І те, як політики виконують обіцянки, або не виконують їх, багато в чому залежить від суспільства і від реакції на політичні події. Але якщо хочете дізнатися, ким є політик насправді – краще подивіться на його біографію, ким він був і що робив. Це більше про нього розкаже, ніж він скаже сам», – зазначив Ростислав Добош.

Завершився захід тренінгом про емоційну компетенцію та психологічні опори, який провів консультант та тренер з Литви Алєксєюс Жалтковскі.