На виконання програми «Безпечна Львівщина» вже скерували понад 200 млн грн

На виконання програми «Безпечна Львівщина» вже скерували понад 200 млн грн

06.09.2023

Комісія з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань сьогодні, 6 вересня, проаналізувала стан виконання Комплексної програми «Безпечна Львівщина».

За інформацією департаменту фінансів Львівської ОВА, на заходи «Безпечної Львівщини» на 2023 рік передбачено 270 млн грн, станом на сьогодні вже використано 212 млн грн.

Члени комісії також опрацювали та підтримали звернення низки військових частин та правоохоронних органів щодо виділення додаткового фінансування в межах програми «Безпечна Львівщина».

«Ці ініціативи спрямовані на підтримку Збройних сил України та зміцнення правоохоронної системи. Бюджетні запити ми скерували до департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА для вивчення», – поінформував голова комісії Назарій Сумало.

Крім того, за пропозицією представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області Тараса Подвірного комісія опрацює можливість виділення коштів з обласного бюджету для, зокрема, установ Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань.

Під час засідання комісія підтримала кандидатуру Василя Мартиняка до складу поліцейської комісії Головного управління Національної поліції у Львівській області та Ярослава Ковальчука до складу поліцейської комісії Управління поліції охорони у Львівській області. Остаточне рішення щодо обрання представників від громадськості до поліцейських комісій має ухвалити Львівська обласна рада.