Не у лізинг, а через ProZorro - обласна рада змінила умови придбання лінійного прискорювача для онкоцентру

Не у лізинг, а через ProZorro - обласна рада змінила умови придбання лінійного прискорювача для онкоцентру

07.12.2021

Обласна рада змінила умови придбання лінійного прискорювача для комунального підприємства Львівської обласної ради «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр».

7 грудня під час сесійного засідання депутати внесли зміни до рішення сесії від 27 квітня 2021 року. Ці зміни дозволять адміністрації  комунального медичного закладу здійснити відповідні процедури щодо придбання медичного обладнання – лінійного прискорювача типу Halykon з комплексом обладнання, укласти відповідний договір на його придбання та забезпечити страхування, належне утримання та експлуатацію приладу.

Нагадаємо, у квітні Львівська обласна рада проголосувала за виділення з обласного бюджету 6 млн грн на придбання лінійного прискорювача для онкоцентру у лізинг. Ще 6 млн грн на закупівлю апарату променевої терапії виділено у вигляді субвенції з бюджету міста Львова.

За інформацією Львівського онкологічного регіонального лікувально - діагностичного центру,  провести закупівлю послуги фінансового лізингу радіологічного обладнання було неможливо через відсутність у банків - учасників торгів ліцензії на провадження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання.