Ніхто не може спрогнозувати, скільки триватиме війна, але підтримати наших громадян, які тимчасово переїжджають на Львівщину, маємо уже зараз, - Микола Іщук

Ніхто не може спрогнозувати, скільки триватиме війна, але підтримати наших громадян, які тимчасово переїжджають на Львівщину, маємо уже зараз, - Микола Іщук

11.04.2022

Сьогодні, 11 квітня, у Львівській обласній раді відбулася зустріч влади та експертів для напрацювання  пропозицій щодо адаптації сфери соціального захисту Львівщини до умов воєнного стану та в післявоєнний період.

Відповідна зустріч відбулася за ініціативи голови обласної ради Ірини Гримак,  за участі голови комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Володимира Квурта, голови комісії з питань соціального захисту Миколи Іщука, заступника голови ЛОВА Віталія Загайного, а також представників громадських організацій, які співпрацюють з міжнародними донорами та готові долучатися до співпраці з керівниками громад щодо підтримки та забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб.

«Ніхто наразі не може спрогнозувати, скільки триватиме війна, але підтримати наших громадян, які тимчасово переїжджають на Львівщину, маємо уже зараз. Більше того, на моє переконання, маємо напрацювати чітку стратегію, як вибудувати механізми взаєморозуміння між усіма галузями на місцях: соцзахисту, медицини, освіти, служб у справах дітей» - зауважив Микола Іщук. 

За його словами існує багато проблем, які наразі постали перед сферою соціального захисту.  Їх треба комплексно обговорити в експертному середовищі та знайти найкращі варіанти їх вирішення. 

«Після зустрічі голів депутатських комісії з головою ради  ми домовилися провести такий аналіз в кожній галузі і напрацювати спільний документ нашого бачення розвитку області на найближчий час», - додав голова комісії з  питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій. 

За підсумками сьогоднішньої зустрічі її учасники домовилися долучитися до загальної робочої групи з напрацювання конкретних кроків Стратегії адаптації базових галузей Львівщини до умов воєнного стану та в післявоєнний період із залученням депутатів профільних комісій, департаментів, громадського середовища.

Основна мета – визначити нагальні потреби вимушено переселених осіб, допомогти їм з місцем проживання та працевлаштування, забезпечити освітні потреби дітей, дозвілля, соціальних захист, психологічну, юридичну та медичну допомогу.