Пандемія коронавірусу - це проблема, яка стосується кожного, - Анна Ярмола

Пандемія коронавірусу  - це проблема, яка стосується кожного, - Анна Ярмола

24.03.2021

Не бути байдужими й максимально захистити себе та близьких від зараження на COVID-19 закликала мешканців Львівщини голова комісії з питань охорони здоров'я та материнства Львівської обласної ради Анна Ярмола в ефірі телеканалу НТА. 

Під час обговорення у прямому ефірі введення нових карантинних обмежень у зв`язку із віднесенням Львівщини до «червоної зони», Анна Ярмола, зокрема наголосила, що наповненість ліжок в «ковідних» відділеннях лікарень у цей час становить 63%. 

«Ситуація контрольована, проте кількість хворих щодня збільшується. Ми акумулюємо всі можливості, налагоджуємо належну комунікацію між медичними закладами, щоб максимально забезпечити якісні послуги та рятувати життя пацієнтів. Втім така критична ситуація - це перш за все привід задуматися для кожного мешканця області, чи достатньо ми робимо, щоб вберегти від вірусу себе та своїх рідних", - наголосила Анна Ярмола. 

Вона звернула увагу на необхідності безперебійного забезпечення лікарень киснем, а також пошуку і мотивації фахівців для роботи в «ковідних» відділеннях лікарень. Адже ситуація, що склалася, зобов'язує завчасно готуватися до можливих викликів.

"Кисню на даному етапі потрібно забезпечити більше, адже зі збільшенням госпіталізованих хворих доводиться частіше наповнювати резервуари медичних закладів. Від цього залежить життя пацієнтів. З медиками також треба більше спілкуватися, проговорювати їхні потреби на кожному етапі боротьби з пандемією та проведення вакцинації. На рівні публічних виступів та роботи сімейних лікарів треба також пояснювати людям, що COVID -19 - це проблема, яка стосується кожного", - акцентувала голова профільної комісії та закликала до об'єднання зусиль і спільної відповідальності за життя і здоров'я людей.