Партнери з Мазовецького воєводства передали обласним лікарням два мобільних рентген-апарати

Партнери з Мазовецького воєводства передали обласним лікарням два мобільних рентген-апарати

07.04.2022


Комунальні заклади Львівської обласної ради Львівський обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих ім.Ю.Липи та Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр отримали рентген-апарати від благодійників з Мазовецького воєводства Польщі. Зустріли вантаж голова комісії з питань охорони здоровя та материнства обласної ради Анна Ярмола та керівники лікарень.

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак зазначила, що вартість подарованого львівським медикам обладнання становить кількасот тисяч доларів. Вона подякувала польським колегам, маршалкові Мазовецького воєводства Адамові Стусікові та всій громаді за підтримку медицини у важкий для України час. Вона наголосила, що Львівщина з перших днів війни стала центром прихистку для тимчасово переселених громадян.

Медичні заклади області приймають пацієнтів з усіх областей, рятують онкохворих та поранених на фронті захисників.

«Сучасний мобільний рентген-апарат дасть можливість швидко обстежувати онкохворих і приймати  рішення щодо подальшого лікування», - наголосив депутат Львівської обласної ради, онкохірург Олег Дуда.

Медичний директор Львівського обласного госпіталю ветеранів війни та репресованих ім. Ю.Липи Роман Середич зазначив, що тепер рентген-обстеження пацієнтів проводитимуть як в операційній, так і в палатах. Відтак лікарі швидше прийматимуть правильні рішення та рятуватимуть життя людей.

«З перших днів війни Львівщина та уся Україна відчувають велику підтримку польського народу», - зазначила Ірина Гримак.