Постійна комісія з питань молоді та спорту обласної ради напрацьовує напрями фінансування обласних програм на 2024 рік

Постійна комісія з питань молоді та спорту обласної ради напрацьовує напрями фінансування обласних програм на 2024 рік

30.11.2023

Сьогодні, 30 листопада, відбулося засідання постійної комісії з питань молоді та спорту Львівської обласної ради. Спільно зі структурними підрозділами Львівської обласної військової адміністрації депутати розглянули ряд обласних цільових програм на 2024 рік у сфері спорту, молодіжної політики та підтримки розвитку Пласту у Львівській області.

Ключовою темою засідання було питання продовження надання житлових кредитів окремим категоріям громадян у Львівській області. Метою цієї програми є створення й покращення належних умов з метою розв’язання житлової проблеми громадян області, зокрема учасників бойових дій та членів їх сімей, ряду інших пільгових категорій, які першочергово/позачергово потребують покращення житлових умов, підвищення рівня соціально-побутового та економічного становища молодих сімей і сільського населення. Відповідно до Комплексної програми надання житлових кредитів окремим категоріям громадян у Львівській області на 2024 рік, у спецфонді обласного бюджету передбачено 1,2 млн грн на підтримку індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» та 215 тис. грн для молодіжного кредитування. Заявлені суми можуть бути скориговані відповідно до реальних надходжень в бюджеті.

"У будівництві житла кожен кредит – це не лише фінансова підтримка, але і ключовий крок до розвитку та стабільності молодих сімей. Надання житлових кредитів окремим категоріям громадян у Львівській області – це інвестиція у їхнє сьогодення та можливість процвітання завтрашнього дня" – наголошує голова постійної комісії Тетяна Бей.

Важливим аспектом засідання стало питання фінансової підтримки молодіжних ініціатив національно-патріотичного виховання та конкурсів проєктів громадянського суспільства. Так, на реалізацію заходів програми «Молодь Львівщини» на 2024 рік заплановано суму 3 млн грн.

Окрім того, депутати підтримали виділення коштів на утримання комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний Пластовий центр», як центрального адміністративного пластового осередку у Львівської області.

Фінансування програм буде здійснюватися коштом обласного бюджету у співфінансуванні з  державним та місцевими бюджетами, а також з інших джерел які не заборонені чинним законодавством.

Також, за результатами засідання комісії, депутати скерують пропозиції фінансування програм на розгляд Львівській обласній військовій адміністрації.