Потерпілим від насильства дітям допомагатимуть у «Кризовій кімнаті» ОХМАТДИТу

Потерпілим від насильства дітям допомагатимуть у «Кризовій кімнаті» ОХМАТДИТу

26.07.2021

Сьогодні, 26 липня, у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «ОХМАТДИТ» відкрили першу «Кризову кімнату» - дружню до дітей.

У цьому приміщенні фахівці спілкуватимуться з неповнолітніми, які стали жертвами насильників або причетні до скоєння насильства. Медики разом з психологами та поліцейськими надаватимуть першу допомогу та реабілітацію постраждалим, фіксуватимуть факти та свідчення, скеровуватимуть документи у відповідні структури.

Кімнату назвали «зеленою» не лише через колір стін, а й символічно, адже сюди завжди вільний вхід і тут почують і потурбуються про кожного. Ігрова зона, затишок та місце для відпочинку – все облаштовано для того, щоб дитина відволіклася від переживань і почувалася у безпеці.

"Тут дитина, яка пережила насильство, може намалювати або з допомогою анатомічних ляльок показати, що з нею відбулося. Тим часом, психолог за спеціальною методикою ставить питання, які не травмують. Усе фіксує відеокамера. Запис можуть побачити батьки, поліцейські та психологи", - пояснила психолог Мирослава Гринчишин.

Як зазначив заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Дмитро Міхалець, на території області є багато неблагополучних сімей, в яких діти не отримують необхідної опіки та нагляду, є кримінальні правопорушення за участю неповнолітніх чи стосовно них. Тому досвід ОХМАТДИТу варто повторювати та створювати більше таких просторів, де б кожна дитина знайшла захист і допомогу.

Реалізатори проєкту - представники Благодійного фонду «Батерфляй», Головного управління поліції Львівщини, Управління патрульної поліції у Львівській області, департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА, Центру "Жіночі перспективи" та Фундації "Інститут відкритого суспільства".