Профільна комісія обласної ради погодила передачу закладів профтехосвіти у комунальну власність

Профільна комісія обласної ради погодила передачу закладів профтехосвіти у комунальну власність

30.11.2023

Сьогодні, 30 листопада, на засіданні комісії з питань освіти, науки та інновацій депутати погодили рішення про прийняття з державної власності цілісних майнових комплексів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти у спільну власність територіальних громад Львівської області.

Йдеться про 18 закладів профтехосвіти області та міста Львова.

«Це питання вивчалося достатнього довгий час.  Було багато дискусій та пропозицій. Однак ми дійшли згоди і плануємо винести врешті це питання в сесійну залу», - повідомила заступник голови комісії Парасковія Дворянин.

За її словами, найбільш дражливим було питання призначення керівників. У пропонованому рішенні йдеться про те, що керівники закладів будуть обиратися на конкурсній основі, а конкурсну комісію будуть формувати паритетно: по три представники  від обласної ради, ОДА та громадськості.

«Наші професійні заклади освіти виглядають досить достойно і ми переконані, що після  остаточного ухвалення цього рішення сесією обласної ради вони надалі розвиватимуться і показуватимуть гарні результати», - зауважила Парасковія Дворянин.