Профільна комісія обласної ради провела засідання у Львівському геріатричному пансіонаті

Профільна комісія обласної ради провела засідання у Львівському геріатричному пансіонаті

19.03.2024

Сьогодні, 19 березня, комісія з питань соціального захисту, прав дітей, людини та учасників бойових дій провела виїзне засідання у Львівському геріатричному пансіонаті.

Депутати оглянули старий та новий корпуси, пральню, кухонний блок, подивилися умови, в яких проживають підопічні. В.о. директора пансіонату Пасека Етері розповіла, що вдалося змінити у закладі впродовж останніх 9 місяців, зокрема в питанні харчування підопічних, збільшенні персоналу для догляду та медичних працівників, а також наголосила на тих потребах, які необхідні для гідних умов перебування літніх людей у цьому комунальному закладі.

Під час засідання члени комісії також розглянули питання щодо резонансного випадку, який стався нещодавно на території закладу, коли було виявлено тіло колишнього мешканця пансіонату - Богданова Володимира. Керівництво геріатричного пансіонату поінформувало депутатів про обставини, за яких у грудні 2023 року було виселено пана Богданова, про його неприпустиму поведінку зі співмешканцями, персоналом, зловживання алкоголем, факти неодноразового виклику поліції через неправомірні дії. Станом на зараз триває слідство обставин його смерті.

«Пансіонат має бути місцем, де потребуюча опіки людина повинна гідно проводити старість, а не страждати від людей зі шкідливими звичками та аморальною поведінкою.

Мають бути узгоджені чіткі правила перебування на території пансіонату та правила проживання й поведінки підопічних», - зазначив голова комісії Микола Іщук.