Профільна комісія підготувала звернення до польських партнерських регіонів щодо розблокування кордону

Профільна комісія підготувала звернення до польських партнерських регіонів щодо розблокування кордону

22.02.2024

Сьогодні, 22 лютого, комісія з питань  євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва на своєму засіданні ініціювала звернення до регіонів-партнерів Львівщини щодо неприпустимості блокування польсько-українського кордону та порушення громадського порядку з боку протестувальників. Йдеться про Підкарпатське, Люблінське воєводство Республіки Польща, з якими Львівщина має укладені угоди про співпрацю.

«Органи місцевого самоврядування мають обмежені повноваження щодо припинення протестів, але вони можуть використовувати інструмент проведення перемовин з протестувальниками.

Ми сподіваємося, що довгі роки співпраці в межах спільних транскордонних проєктів, міжрегіональних ініціатив допоможуть знайти порозуміння, адже це в спільних інтересах обох держав», – заявила голова комісії Наталя Галецька.

Аналогічне звернення комісія просить прийняти й іншим обласним радам в Україні, які мають теж партнерів у Республіці Польща.

Також комісія за підсумками моніторингового візиту депутатів обласної ради та представника уповноваженого з прав людини з метою перевірки функціонування санітарних модулів на українсько-польському кордоні підготувала звернення до Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області, Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України щодо можливості усунення недоліків та забезпечення доступності на пунктах пропуску.