Профільна комісія розглянула проєкт програми підтримки галузі охорони здоров’я на наступний рік

Профільна комісія розглянула проєкт програми підтримки галузі охорони здоров’я на наступний рік

11.12.2023

Сьогодні, 11 грудня, комісія  з питань охорони здоров’я та материнства заслухала інформацію про завдання та заходи Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я на 2024 рік.

Як розповіла голова комісії Анна Ярмола, у програмі передбачено усі важливі напрямки медичної допомоги дорослому та дитячому населенню області.

«У пропонованому програмному документі представлено спектр допомоги хворим, зокрема нефрологічного профілю,  з легеневою гіпертензією, з орфанними захворюваннями, щодо забезпечення невідкладної серцево-судинної хірургії, інтенсивної терапії вагітних жінок у критичних станах та недоношених новонароджених дітей, офтальмологічна допомога, медико-соціальна допомога пацієнтам з психічними розладами, медична допомога неврологічним хворим. 
Є дуже важливо, що незважаючи на важкий рік, який нас очікує, програма не зменшується, а навпаки розширюється і залишає медицину в пріоритеті», - зазначила Анна Ярмола.

Окремо депутати торкнулися питання покращення медичної допомоги хворим з онкологічними захворюваннями. 

Також на комісії депутати розглянули Комплексну програму охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки цивільного населення у Львівській області, заслухали інформацію щодо проведення  реорганізацій КНП ЛОР, опрацювали низку листів та звернень, які надійшли на комісію.