У Львові відбудеться наукова конференція, присвячена 150-й річниці від початку творчої діяльности Івана Франка

У Львові відбудеться наукова конференція, присвячена 150-й річниці від початку творчої діяльности Івана Франка

11.09.2023

XXXVII щорічна наукова франківська конференція “До великого моменту”, присвячена 150-й річниці від початку творчої діяльности Івана Франка, відбудеться 26-27 жовтня 2023 року у Львові.

Захід проводиться у рамках святкування 175-річчя від часу заснування кафедри української словесности у Львівському університеті.

Теми, про які говоритимуть на конференції: ранній період творчости Івана Франка, франкові ювілеї та роль у популяризації й меморіалізації постати генія, світоглядна еволюція І.Франка, художній світ Івана Франка, наукова, філософська та публіцистична парадигми франкової творчости, мілітарна проблематика у творчому осмисленні І.Франка, національна ідентичність у європейському контексті, творчість І.Франка в міжкультурному діалозі, І.Франко і його спільнота.

У рамках конференції заплановано проведення круглого столу “Проблеми та перспективи оцифрування творчої спадщини Івана Франка”.

Конференція відбудеться у змішаному форматі: наживо та онлайн. Робочі мови конференції українська та англійська.

Зареєструватися на участь у заході можна до 15 жовтня 2023 року, надіславши лист на електронну скриньку: frankoznavstvo@gmail.com або на адресу Інституту франкознавства Львівського національного університету імені Івана Франка: ауд. 305, вул. Університетська, 1, Львів, 79000, Україна, а також заповнивши форму за посиланням http://surl.li/kzvsp.

Тел. для довідок: +38 032 2394398.

Організатори заходу: Міністерство освіти і науки України, Львівський національний університет імені Івана Франка, Філологічний факультет ЛНУ імені Івана Франка, Інститут Івана Франка НАН України, Дім Франка - Franko House, Інститут франкознавства ЛНУ ім. Івана Франка.