У Палаці мистецтв представлять виставку послідовників відомого львівського художника Володимира Патика

У Палаці мистецтв представлять виставку послідовників відомого львівського художника Володимира Патика

13.12.2023

У четвер, 14 грудня, у Львівському палаці мистецтв відкриється виставка «Школа Володимира Патика: палітра діалогу». На ній буде представлено твори учнів, викладачів, послідовників та прихильників «Школи емоційного живопису» відомого львівського живописця Володимира Патика.

У 2013 році Народний художник України Володимир Патик започаткував «Школу емоційного живопису», яка завдяки активній діяльності професійних митців-педагогів продовжила втілення творчої парадигми художника. Сьогодні діяльність школи втілена у численних проєктах та відображена у тематичних виставках значно розширилася.

«Завдяки довгостроковій ініціативі творчої майстерні Роксолани та Остапа Патиків з 2017 року творчий діалог митців з Володимиром Патиком – це щорічні виставки, конференції, тематичні пленери в мальовничому маєтку художника в озерному волинському краї, що не лише об’єднали різні покоління митців з різних куточків України і світу, а й сформували широку палітру діалогу з митцем, що втілюється в найрізноманітніших теоретичних та практичних видових і жанрових мистецьких практиках», - кажуть організатори.

Загалом, виставка «Школа Володимира Патика: палітра діалогу» має на меті простежити провідні засади продовження традицій живописної спадщини Володимира Патика, виявити та популяризувати ціннісні орієнтири творчості сучасних українських митців, інспіровані громадянською позицією та творчістю художника: митця, патріота, громадянина, батька.

Також в рамках виставки заплановано низку активностей: круглий стіл, кураторські екскурсії, майстер-класи. 

Початок о 16:00 год. 

Львівський палац мистецтв (м. Львів, вул. Коперника, 17)